Русија

Медведев: Нацистичка Украјина никоме није потребна, зато ће и нестати

Актуелна украјинска држава је неспоразум који је настао распадом СССР-а, поручује бивши руски председник
Медведев: Нацистичка Украјина никоме није потребна, зато ће и нестатиwww.globallookpress.com © 徐金泉/Xinhua

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев изјавио је да Украјина није потребна никоме на планети и да ће управо због тога нестати. 

"Зашто ће Украјина нестати? Зато што никоме није потребна. Управо, због свог режима и власти, Украјина се показала бескорисном. На челу са нацистичком елитом, она није потребна ни самим грађанима", написао је Медведев на страници ВКонтакте.

Конкретно, говорећи о Старом свету, Медведев напомиње да перспектива да се "млади украјински паразити посаде на врат оронуле ЕУ" представља коначно пропадање "некада краљевске, али дегенерацијом осиромашене Европе". 

Према његовим речима, "подршка нацистичком режиму по налогу Америке већ је задала Европљанима прави финансијски и политички пакао", а последице тога, укључујући неисплативе руске санкције, већ су довеле до експлозије незадовољства у западној и источној Европи".

"Чак ни Пољаци не доживљавају Украјину као нормалну земљу и периодично покрећу тему аншлуса западних региона", навео је.

Заузврат, Американци ће, према речима заменика председника Савета безбедности Русије, пре или касније питати свој естаблишмент зашто се баве "њима непознатом земљом, а не домаћим америчким проблемима".

"Обични Американци уопште не разумеју шта је Украјина и где се она налази. Већина њих ту државу неће ни показати на мапи. Што се тиче других делова света, уверен сам да би стотине милијарди које САД троше на бесмислене битке негде у Украјини, биле довољне за многе програме усмерене ка друштвеном развоју латиноамеричких и афричких држава", рекао је Медведев.

Он је додао да "Украјина није потребна ни Азији", чији представници на руском примеру виде "како се развијају технологије обојених метала да би се елиминисале највеће конкурентске силе".

"Они схватају какав им је сценарио припремио колективни Запад на челу са Америком у случају непослушности: 'Помозите нам да се носимо са Русијом, па ћемо ускоро доћи код вас. Штавише, гигантске земље региона већ имају довољно проблема са економским опоравком након завршетка пандемије, па одбијају да подрже Украјину на сваки могући начин и ограничавају Русију, земљу која је вишеструко геополитички ближа азијским силама, и која се историјски доказала као поуздан стратешки партнер", нагласио је.

Украјина - неспоразум који је настао распадом СССР-а

Медведев је такође назвао актуелну украјинску државу "неспоразумом који је настао распадом СССР-а".

"Овде живе милиони наших сународника, које је годинама злостављао нацистички режим у Кијеву. Управо њих штитимо у току Специјалне војне операције, немилосрдно уништавајући непријатеља. Стога нам није потребна под-Украјина. Потребна нам је Велика Русија", истакао је.

Што се тиче самих Украјинаца, према речима Медведева, у земљи је остало нешто више од 20 милиона од 45 милиона људи, а остали су "принуђени да живе у сталној стрепњи и страху и желе да иду било где".

"Таква Украјина никоме на планети није потребна. Зато ће и нестати", закључио је бивши руски председник.

image
VV inauguration
banner