Русија

Медведев: Са терористима се не преговара, они се истребљују без патетике

"Боја" наше опозиције ратује са својим народом, диже у ваздух и убија, не жели само пораз Русије и њену смрт, већ погубљује и своје сународнике, поручио је бивши руски председник
Медведев: Са терористима се не преговара, они се истребљују без патетике© Tanjug/(Alexey Maishev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев реаговао је на терористички напад који се догодио у Санкт Петербургу, приликом којег је погинуо познати ратни дописник Владлен Татарски, поручивши да се са терористима не преговара, већ да се они истребљују без патетике.

"Тероризам се вратио на наше улице, у наше градове. Маске су пале. Ето, 'боја' наше опозиције ратује са својим народом, диже у ваздух и убија. Ова копилад не само да отворено жели пораз Русије и смрт наше отаџбине, већ сада погубљује своје сународнике. На једном састанку, погинуо је ненаоружани новинар, а неколико десетина недужних гледалаца је повређено", написао је Медведев на Телеграму.

Он је додао да тупоглави извршиоци терористичких напада сада кукају "искористили су ме", што је вероватно и истина. 

"Полудебилни потрошни материјал који користи наша несистемска опозиција имао је срећу да је опстао. Али их ово, наравно, неће спасити од праведне казне. Још горе, до сада су без одмазде остали главни, који су хранили и финансирали унајмљене убице, који су им диктирали планове. То је наша такозвана непомирљива опозиција, која се већ неколико година бори против сопствене државе уз активну подршку Запада, где се о њој снимају помпезни филмови, награђени пристрасним наградама", навео је он.

Према његовим речима, сви ови "смрдљиви" медији, Наваљни, Волков, Пономарјов и остали Ходорковски постали су обични терористи и убице, који слатко уживају у гледању крви руских грађана. 

"Са терористима се не преговара. Они се истребљују као бесни пси којима цури из уста отровна пљувачка. Без додатне патетике. Чим се укаже прилика, чак и ако су понекад потребне године. Опраштање и саосећање се не примењују када су они у питању. То представља највишу правду", закључио је Медведев.

Подсетимо, познати ратни извештач Владлен Татарски, чије је право име Максим Фомин, убијен је 2. априла у експлозији у Стрит Бару у Санкт Петербургу, у којој је повређено још 40 особа. Дарија Трепова, која је раније била осумњичена за овај терористички напад, званично је данас оптужена и приведена у Басмански суд у Москви.

Оптужена је раније признала да ју је регрутовао човек повезан са Службом безбедности Украјине (СБУ).

image