Русија

Шојгу и Лукашенко: Русија би требало да брани Белорусију као своју територију у случају напада

Минск и Москва би требало да усвоје нови споразум који покрива потпуну безбедност Белорусије, рекао је белоруски председник
Шојгу и Лукашенко: Русија би требало да брани Белорусију као своју територију у случају напада© Tanjug/ Alexander Astafyev, Sputnik, Government Pool Photo

Минск и Москва би требало да усвоје нови споразум који покрива потпуну безбедност Белорусије, рекао је белоруски председник Александар Лукашенко на састанку са руским министром одбране Сергејом Шојгуом у Минску.

Наиме, како је рекао, Минску су потребне гаранције за ће Русија заштити Белорусију као сопствену територију у случају спољне агресије.

Руски Министар одбране је на састанку са белоруским председником Александром Лукашенком у Минску, где ће, како преносе "РИА Новости" разговарати о безбедности Савезне државе.

Шојгу је допутовао у белоруску престоницу у оквиру развоја недавних споразума између лидера двеју држава.

Састанак се одвија након прошлонедељног састанка Вишег државног Савета Савезне државе на коме је најављено да ће власти Русије и Белорусије припремити Концепт безбедности Савезне државе.

"Приликом састанка са руским председником Владимиром Путином прошле недеље, договорили смо се да ви и стручњаци дођете у Белорусију и детаљније разговарамо о безбедносним питањима. На Вишем државном Савету Савезне државе је ово питање већ покренуто", рекао је белоруски председник.

image
VV inauguration
banner