Русија

Медведев: Када нестану финансије са Запада, нестаће и Украјина

Руски званичник је поновио своје речи да Украјина никоме није потребна
Медведев: Када нестану финансије са Запада, нестаће и Украјина© Tanjug/ Ekaterina Shtukina/Sputnik Pool Photo via AP

Када се заврши финансирање Украјине са Запада, и њој самој ће доћи крај, написао је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев, алудирајући на речи мађарског премијера Виктора Орбана да ће се сукоб завршити кад САД и Европа престану да финансирају Кијев.

"Само бих додао да када нестане финансирање са Запада нестаће и Украјина. Јер, она никоме није потребна", написао је на Телеграму.

Украјина је финансијски непостојећа земља и онда када Сједињене Америчке Државе и Европа престану да је издржавају - сукоб ће бити окончан, рекао је премијер Мађарске.

Европа троши десетине милијарди долара на подршку Украјини, даје новац за пензије, одржава државне институције, подржава здравство и образовање - што, према речима Орбана, не може да траје вечно.

Медведев је још раније рекао да ће Украјина нестати јер никоме на планети није потребна. 

"Зашто ће Украјина нестати? Зато што никоме није потребна. Управо, због свог режима и власти, Украјина се показала као бескорисна. На челу са нацистичком елитом, она није потребна ни својим грађанима", написао је Медведев на свом налогу ВКонтакте.

image