Русија

Путин на састанку са министром одбране Кине: Војна сарадња јача поверење наших држава

У први мах било је најављено да ће посета кинеског министара Русији трајати од 16. до 18. априла, али је накнадно објављено да ће он на путу ипак остати дан дуже
Путин на састанку са министром одбране Кине: Војна сарадња јача поверење наших државаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Председник Русије Владимир Путин састао се са кинеским министром одбране Лијем Шангфуом, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Путин је одржао радни састанак са чланом Државног савета Народне Републике Кине и министром одбране Лијем Шангфуом", рекао је он.

Руски лидер изјавио је на почетку састанка да је сарадња Русије и Кине преко војних ресора веома добра.

"Између наших земаља постоји веома добар развој односа у свим областима, у привреди, социјалном, културном и образовном сектору и преко војних ресора", рекао је Путин.

Како је истакао, војна сарадња Русије и Кине јача стратешке односе и односе поверења двеју земаља.

"Мислим да је ово још једна важна област која јача искључиво поверљиву, стратешку природу наших односа, односа Руске Федерације и Народне Републике Кине", закључио је Путин.

Лидер РФ је подсетио да је Си Ђинпинг недавно боравио у Русији.

"Још једном желим да истакнем да је посета била веома продуктивна. Дотакли смо се и сарадње између војних ресора", оценио је он.

Кина је спремна да настави сарадњу са Русијом зарад просперитета целог света, изјавио је кинески министар одбране Ли Шангфу током разговора са Путином.

"Стојимо раме уз раме и радимо на побољшању благостања наших народа. Сарадња са Русијом се развија на свим нивоима и такву сарадњу ћемо наставити за бољу будућност целог света", рекао је Шангфу.

У први мах било је најављено да ће посета кинеског министара Русији трајати од 16. до 18. априла, али је накнадно објављено да ће он на путу ипак остати дан дуже.

Планирани су разговори са министром одбране Сергејем Шојгуом, са којим би требало да разговара о стању и перспективама билатералне сарадње у сфери одбране, као и о актуелним питањима глобалне и регионалне безбедности.

image