Русија

Руски амбасадор у САД: Изјаве америчке стране пуне лажи и цинизма, провоцирају нас

У настојању да нас поразе, заборављају на све, па и на судбину украјинског народа и ризик од ескалације конфликта у сукоб глобалних размера, каже руски дипломата
Руски амбасадор у САД: Изјаве америчке стране пуне лажи и цинизма, провоцирају нас© Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Сједињене Америчке Државе су "инспирисале" конфликт у Украјини, а представник Пентагона је недавно јасно ставио до знања да је Вашингтон рачунао на могућу ескалацију сукоба, због чега се, према ранијим речима америчког министарства одбране, није ограничавао када је реч о војној помоћи Кијеву, каже руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов. 

"У настојању да нас поразе, они буквално заборављају на све, а што је најважније, на судбину украјинског народа и ризике од ескалације конфликта у сукоб глобалних размера", упозорава данас руски дипломата. 

Изјаве истакнутог званичника Пентагона Колина Кала о томе да су САД наводно забринуте због могуће ескалације сукоба су "пуне цинизма и лицемерја" и јасно показују арогантан став према Русији, оцењује Антонов, додајући да је јасно да Вашингтон својим потезима провоцира Москву. 

"Не верујемо речима војног званичника да су Сједињене Државе исказивале забринутост због потенцијалне употребе америчког оружја за нападе дубоко по територији Русије. Када би САД заиста узимале у обзир овај најважнији аспект, онда би одмах зауставиле такве покушаје украјинских радикала. Невиђена помоћ и попустљивост америчке администрације само подстичу званичнике из Кијева да почине нове злочине".

image