Русија

Песков о лажима Запада: Путин нема двојника, никада није седео ни у једном бункеру...

НАТО није инструмент мира, он је инструмент конфронтације, замишљен и дизајниран као инструмент сукоба, који се стално приближава руским границама, рекао је портпарол Кремља
Песков о лажима Запада: Путин нема двојника, никада није седео ни у једном бункеру...Getty © Photo by Peter Muhly - WPA Pool/Getty Images)

Изјаве о двојницима руског председника Владимира Путина су лаж. Председник је био и остао активан, никада није седео ни у једном бункеру, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући писања западних медија да руски председник има двојника.

"Чули смо да Путин има доста двојника који раде уместо њега док он седи у бункеру. Још једна лаж. Видите каквог председника имамо. Он је, у ствари, био и јесте мегаактиван. Са муком га пратимо, они који раде уз њега. Може се само завидети на његовој енергији. Његово здравље можете пожелети сами себи. Он никада није седео ни у једном бункеру, још једна лаж, " рекао је Песков на образовном маратону "Знање. Прво".

Он је додао да људи сада живе у свету где се информације веома брзо шире. А ако, према његовим речима, на време не прокоментаришете оно што се дешава "са вашим шефом, председником, онда овај коментар могу да дају и други".

НАТО је ратна машина

НАТО није инструмент мира, већ инструмент рата, који је је увек био близу граница Русије, додао је Песков.

"НАТО није инструмент мира, он је инструмент конфронтације. НАТО је замишљен и дизајниран као инструмент сукоба. То је ратна машина, која се стално приближава нашим границама", рекао је Песков.

Он је додао да Запад лаже да "није било девет таласа ширења НАТО-а".

Према његовим речима, Запад "изгледа да више не говори да се НАТО, чак и после распада Совјетског Савеза, шест пута ширио ка границама Русије својим војним потенцијалом".

"Шест пута. Преварили су Горбачова јер је човек био лаковеран. Тада смо имали такав медени месец са Западом. Мислили смо да су сви тако романтични, искрени и доследни ономе што кажу", казао је.

Еврозона доживљава историјски максимум инфлације

Песков је навео да еврозона доживљава историјски максимум инфлације, да су санкције Русији погодиле и Европљане.

"Цела еврозона сада доживљава историјски максимум са инфлацијом. Санкције које су применили на нама су оружје са две оштрице, које их је погодило. Сваки Европљанин, сваки Немац, сада у продавници троши скоро десет одсто више новца сваког дана. Нека им њихове владе објасне зашто морају да плате додатних десет посто", додао је.

Портпарол Кремља је рекао да су лажне изјаве да санкције Русији делују и да привреда те земље умире.

"Амерички председник Џозеф Бајден и сви европски лидери, лидери Европске комисије – сви они уверавају своје грађане да санкције функционишу, Русија умире, руска економија је пропала. Све је ово лаж", поручио је.

Свет је већи од колективног Запада

Песков је навео да Русија отвара нове правце за себе и да је свет много богатији и већи од колективног Запада.

"Изолација Русије је још једна лаж која се понавља као мантра. Учествујемо у многим интеграционим удружењима, форматима сарадње. Свет је много већи и разноврснији колективног Запада. Тренутно отварамо алтернативне правце трговинске и економске сарадње, тражимо партнере... Свет је много богатији могућностима од само колективног Запада", додао је.

Русија ће се развијати темпом Француске

Како је Песков навео, Русија, која на својим плећима носи терет санкција, развијаће се истим темпом као и Француска, говорећи о прогнозама ММФ-а о расту БДП-а.

"ММФ је међународна организација за коју се тешко може посумњати да има претерану наклоност према нашој земљи, а они чак и за 2023. годину предвиђају повећање од 0,7 одсто. И овде је веома важно упоредити да они дају потпуно исту прогнозу за 2023. о расту БДП-а за Француску. То јест, Русија, која на својим плећима носи терет санкција без преседана, развијаће се истим темпом као и Француска", казао је.

Он је додао да истовремено ММФ предвиђа пад БДП -а Немачкој од 0,1 одсто до краја 2023. године и да је то све важно упоредити и знати, као и да Русија треба да буде поносна.

Поносим се својим сином, који је учествовао у СВО

Портпарол Кремља истакао је да је поносан на свог најстаријег сина, који је учествовао у Специјалној војној операцији (СВО) у Украјини.

"Он је донео одлуку и ја сам је поштовао. Таква одлука је била, наравно, неочекивана за мене, али сам ипак поносан на то. Реаговао сам као сваки родитељ, који је, кад му тако нешто саопште, нервозан. Озбиљно смо разговарали са њим. Али он је већ само одрасла особа, није дете", навео је.

Запад ће увек имати неки план како да потисне Русију

Песков је додао да садашње санкције Русији, ако буду укинуте, да ће се на њиховом месту појавити нове, пошто ће Запад увек имати неки план како да потисне Русију.

"Ако буду укинуте санкције Русији, уместо њих ће бити уведене нове санкције. То морате да разумете. Можда ће их бити мање, али намера и планови колективног Запада, посебно Англосаксонаца - Велике Британије и САД, да потисну Русију, да се на крају отарасе Русије – ти планови неће никуда отићи, они ће увек остати", нагласио је Песков.

Како је Песков навео, ако буде мање санкција, притисак на Русију се неће смањити, али то не треба да плаши младе људе, јер је у њиховим рукама прилика да развију земљу, "да је учине узбудљивијом".

"Морате да схватите да са тим морате да живите, али то вам апсолутно није препрека да се лепо развијате, да градите лепу Русију, да је носите до нових технолошких хоризоната, како бисте је максимално искористили, како би била најсјајнија земља за живот. Успећете, сигуран сам у то", поручио је Песков учесницима маратона.

image
VV inauguration
banner