Русија

Прилепин се пробудио из коме

Аутомобил копредседавајућог партије "Праведна Русија – За истину" и писца Захара Прилепина дигнут у ваздух на ауто-путу у Нижегородској области
Прилепин се пробудио из комеwww.globallookpress.com © Pavel Kashaev, Павел Кашаев/Global Look Press

Копредседавајући партије "Праведна Русија – За истину" и писац Захар Прилепин, који је рањен у експлозији бомбе-аутомобила у Нижегородској области, успешно је пробуђен из вештачке коме и осећа се добро, саопштила је његова прес служба за Спутњик. Губернатор области Глеб Никитин такође је саопштио да је Прилепин успешно оперисан.

"О Захаровом стању: пробуђен је из вештачке коме, свестан је. Како наводе лекари, његово стање је стабилно и он је расположен. Све је у реду", написао је Никитин на Телеграму.

У суботу је Прилепинов аутомобил дигнут у ваздух на ауто-путу у Нижегородској области. У експлозији је погинуо возач аутомобила, а Прилепин је рањен.

Прилепинова прес служба јавила је да је од последица експлозије погинуо Александар Шубин, припадник батаљона "Оплот" Руске гарде. Полиција је након тога привела мушкарца умешаног у дизање аутомобила у ваздух. Истражни комитет Русије покренуо је кривични поступак према члану терористички напад.

Оптужени за атентат на руског писца Захара Прилепина, који је ухапшен раније данас, признао је да је то учинио према инструкцијама украјинских специјалних снага, речено је у Истражном комитету.

image