Русија

"Вагнеровци" остају у Бахмуту: Москва одобрила додатну муницију да "музиканти" остану у граду

Генерал Суровикин изабран да буде спона између Групе "Вагнер" и Министарства одбране, лично ће се бавити потребама "вагнероваца"
"Вагнеровци" остају у Бахмуту: Москва одобрила додатну муницију да "музиканти" остану у граду© Tanjug/Prigozhin Press Service via AP

Оснивач Групе "Вагнер" Јевгениј Пригожин рекао је данас да је Москва донела одлуку да се за потребе "вагнероваца" одобри неопходно наоружање и муниција како би ове јединице ипак остале у Бахмуту, у којем су већ ослободиле 95 одсто територије. 

Према саопштењу Пригожина које је пренела његова прес служба на Телеграму, одговор је стигао ноћас и то је први одговор који је компанија добила од власти након саопштења да "вагнеровци" планирају да напусте Бахмут. 

Генерал Суровикин, иначе, заменик команданта Здружене групе руских снага у зони Специјалне војне операције, лично ће се бавити свим питањима који се тичу "вагнероваца" и њиховим потребама и биће спона између Групе "Вагнер" и Министарства одбране, додао је Пригожин.

"Обећавају нам да ће нам дати онолико муниције и оружја колико нам је потребно да наставимо са акцијама. Заклињу се да ћемо добити све како нас противник не би пресекао. Говоре нам да у Бахмуту можемо да радимо што сматрамо да треба, док ће Суровикин доносити све одлуке које се тичу 'Вагнера' када је реч о сарадњи са Министарством одбране", рекао је Пригожин.

Подсетимо, челник "вагнероваца" најавио је да ће се његова војска повући из Бахмута 10. маја, након Дана победе, због великих губитака и недостатка муниције, што им је у последње време правило проблеме на фронту. Лидер Чеченије Рамзан Кадиров јавио се да замени, како је казао, "старијег брата" и заврши ослобађање града, у којем украјинска војска тренутно држи свега око два и по квадратна километра. 

image