Русија

Руска војска оборила украјински ловац Су-27, широм Украјине ваздушна опасност

Уништено је и десет дронова и четири пројектила ХИМАРС, саопштило је руско Министарство одбране
Руска војска оборила украјински ловац Су-27, широм Украјине ваздушна опасностwww.globallookpress.com © Christoph Soeder/dpa

У четири области Украјине проглашена је ваздушна опасност - Дњепропетровској, Полтавској, Сумској и Харковској, као и на територији ДНР и Запорошке области коју контролишу снаге Кијева, преносе "РИА Новости".

Руски ПВО системи су оборили украјински ловац Су-27, десет дронова и четири пројектила ХИМАРС, саопштило је руско Министарство одбране.

"ПВО системи оборили су авион Су-27 украјинског ратног ваздухопловства у близини града Изјума, Харковска област. Током дана пресретнуте су четири ракете вишецевног ракетног система ХИМАРС. Осим тога, десет украјинских беспилотних летелица је уништено у областима насеља Авдијевка - Доњецка Народна Република, Куземовка и Варваровка - Луганска Народна Република, Жеребјанка и Ривне - Запорошка област", наводи се у саопштењу.

Украјинске беспилотне летелице покушале су да нападну војни објекат у Вороњешкој области, саопштио је губернатор Александар Гусев. 

Како се наводи, услед предузетих мера један дрон је скренуо са путање и пао, док је други оборен.

У правцу Купјанска и Краснолиманска, Кијев је изгубио 110 војника, саопштило је данас руско Министарство одбране.

"На Купјанском правцу оперативно-тактичка и армијска авијација поразила је непријатељске јединице у рејонима насеља Тимковка, Синковка, Загорујковка и Табаевка у Харковској области. Такође, спречене су акције пет украјинских диверзантско-извиђачких група", наводи се у саопштењу.

На Краснолиманском правцу, навело је министарство, оперативно-тактичка и војна авијација групе трупа "Центар" погодила је непријатељске јединице у рејонима насеља Стари Караван, Терни у Доњецкој Народној Републици, Невски и Червонаја Диброва у Луганској Народној Републици.

У министарству су додали да су јуришни одреди наставили са ослобађањем северозападне и западне периферије Бахмута.

image