Русија

742 метра до ослобођења Бахмута

Бахмут је скоро у потпуности освојен, рекао је неименовани "вагнеровац" за "РИА Новости"
742 метра до ослобођења Бахмутаwww.globallookpress.com © Mykhaylo Palinchak

До ослобођења Бахмута, у којем се на фронту у Донбасу данас воде најжешће битке, остало је 742 метра, открио је за "РИА Новости" неименовани борац Групе "Вагнер".

Према његовим речима, Бахмут је скоро у потпуности освојен, јер, како је рекао, од зграде у којој се налазио за време разговора са руским медијима до изласка из града по дијагонали остало је 742 метра.

"То је ништа", закључио је борац.

Украјинске снаге упркос томе још пружају отпор, рекао је он, додајући да они тренутно раде на изградњи нове линије одбране уз интензивну артиљеријску ватру на руске позиције.

У ослобађању града Бахмута главну улогу имају "вагнеровци" Јевгенија Пригожина, док Ваздушно-десантне јединице Русије помажу при нападима на противника, на бочним линијама борби у том граду. 

Украјина: Не планирамо да предамо Бахмут

Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов поновио је да Украјинци не планирају да одступе од Бахмута.

Према његовим речима, одбрана ће се држати докле "год војници буду сматрали да је то неопходно како би се остварили тактички и стратешки циљеви војног и војно-политичког руководства " Украјине. 

Он је додао и да данас низ земаља покушава да наговори Кијев да седне за преговарачки сто са Русијом. Ово, како је казао, није немогуће, али ће то бити учињено само ако то затражи председник Украјине Владимир Зеленски и ако се преговори буду вршили на основу принципа које постави Кијев.

image