Русија

Инцидент изнад Балтичког мора: Француски и немачки авиони кренули ка руској граници, подигнут Су-27

Руски ловац Су-27 испратио је два патролна авиона НАТО-а изнад Балтичког мора, који су се кретали ка руској граници
Инцидент изнад Балтичког мора: Француски и немачки авиони кренули ка руској граници, подигнут Су-27www.globallookpress.com © Andry Denisah

Русија је данас подигла борбени авион Су-27, како би зауставила француске и немачке патролне летове који улазе у руски ваздушни простор.

Руски ловац Су-27 испратио је два патролна авиона НАТО-а изнад Балтичког мора, који су се кретали ка руској граници, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како се наводи у саопштењу, руски радари изнад Балтичког мора открили су данас два ваздушна циља која се приближавају руској државној граници.

"У циљу идентификације ваздушних циљева и спречавања нарушавања државне границе Руске Федерације, у ваздух је подигнут ловац Су-27 из састава ПВО Балтичке флоте. Посада руског ловца идентификовала је ваздушне циљеве као патролни авион немачке морнарице 3Ц Орион и патролни противподморнички авион Атлантик-2 француске морнарице", саопштило је Министарство одбране, преносе "РИА новости".

Министарство је додало да се "после скретања страних војних авиона са државне границе Руске Федерације, руски ловац безбедно вратио на матични аеродром", као и да је спречено кршење државне границе Руске Федерације.

Министарство одбране је подсетило да је лет руског ловца изведен у складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода без преласка ваздушних путева и опасног приближавања летелици стране државе.

image