Русија

Сви циљеви су погођени: Русија наставља да уништава складишта оружја у Украјини

Јуришни одреди настављају борбу за ослобађање Бахмута, а у томе им активно помажу јединице Ваздушно-десантних снага, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране
Сви циљеви су погођени: Русија наставља да уништава складишта оружја у Украјини© Tanjug/ Libkos

Руске трупе су уз помоћ крстарећих ракета уништиле значајне залихе страног наоружања Оружаних снага Украјине, саопштило је руско Министарство одбране.

"Синоћ су изведени групни удари високопрецизним оружјем великог домета са мора и са копна. Мете су била складишта наоружања и опреме стране производње и украјинске резерве. Сви циљеви су погођени", наводи се у саопштењу Министарства.

Прецизним ударима су уништене значајне залихе наоружања и муниције украјинске војске, а непријатељским резервама је онемогућено напредовање у подручје борбених активности, прецизира се у саопштењу.

Јуришни одреди настављају борбу за ослобађање Бахмута (Артјомовск), а у томе им активно помажу јединице Ваздушно-десантних снага, додало је руско Министарство одбране.

Притом, јединица руске војске "Југ" је поразила људство и технику непријатеља код Часовог Јара и Богдановке који се налазе западно од Бахмута и одакле Украјина довози резерве у град.

"Авијација је у протеклом дану извршила укупно седам прелета над овим подручјем и обавила 72 задатка", наводи се у саопштењу.

Шеф администрације ДНР-а Денис Пушилин данас је потврдио да ће Бахмут бити ослобођен веома брзо, оценивши да се ситуација у тој кључној тачки фронта, а посебно на боковима града, побољшава.

"Није много остало до ослобођења Бахмута. У њему Група 'Вагнер' напредује и дању и ноћу. Јачамо своје позиције и на боковима. Ситуација није лака, непријатељ пребацује резерве у град. Али мислим да (постоје) сви предуслови не само да задржимо освојене позиције, већ да дође до потпуног ослобођења града. Изгледи за то су врло повољни", рекао је Пушилин.

Руси оборили украјински авион Су-24 и хеликоптер Ми-8

Борбени авиони Ваздушно-космичких снага Русије оборили су украјински авион Су-24 у близини Славјанска у Доњецкој Народној Републици, а руски системи ПВО - хеликоптер Ми-8 у Запорошкој области и 11 украјинских дронова, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Ловачка авијација Ваздушно-космичких снага Русије у рејону насеља Славјанск у ДНР оборила је авион Су-24 украјинских ваздухопловних снага. Системи ПВО оборили су хеликоптер Ми-8 украјинског ваздухопловства у рејону насеља Новопавловка у Запорошкој области", наводи се у саопштењу.

Током дана пресретнуте су четири ракете вишецевних ракетних бацача ХИМАРС и "ураган", наводи руско Министарство и додаје да је руска ПВО током јучерашњег дана оборила је укупно 11 украјинских дронова у ДНР, ЛНР и Запорожја.

image