Русија

Русија узвраћа ударац: Улазак у земљу забрањен за 500 Американаца, Обама на списку

Русија одбила најновији захтев САД за конзуларни приступ притвореном новинару Евану Гершковичу, који је оптужен за шпијунажу
Русија узвраћа ударац: Улазак у земљу забрањен за 500 Американаца, Обама на спискуGetty © Daniel Carson

Русија је забранила улазак за 500 држављана Сједињених Држава, што је одговор на редовне антируске санкције администрације Џоа Бајдена, које су осмишљене, према плану Вашингтона, да нанесу максималну штету Москви.

"Као контрамера, улазак у Руску Федерацију је затворен за 500 Американаца", саопштило је руско Министарство спољних послова. 

Како је амерички државни секретар Ентони Блинкен данас саопштио, нови пакет санкција САД односиће се на 200 појединаца и ентитета, као и на пловила и авионе.

Међу санкционисаним држаљанима је и бивши председник САД Барак Обама.

У саопштењу министарство је навело и да је Русија одбила најновији захтев САД за конзуларни приступ притвореном новинару Евану Гершковичу, који је оптужен за шпијунажу, преноси агенција РИА Новости.

САД и њихови партнери данас су објавили да су уведене нове санкције усмере против Русије због рата у Украјини, на тај начин интензивирајући најстрожи корпус санкција икада спроведених.

Према новом пакету санкција, циљани су механизми и поједници који помажу Русији да избегну санкције, потом будући приходи од енергената и војно-индустријских ланаца снабдевања, преноси Ројтерс.

image
VV inauguration
banner