Русија

Русија: Украјински дронови напали Белгородску област, наставља се чишћење територије (ВИДЕО)

У насељима у које је ушла украјинска диверзантска група рањена су два цивила, међутим, снаге безбедности још нису успеле да дођу до њих, казао је губернатор те области Вјачеслав Гладков
Русија: Украјински дронови напали Белгородску област, наставља се чишћење територије (ВИДЕО)www.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Губернатор руске Белгородске области Вјачеслав Гладков изјавио је да су украјински дронови ноћас напали регионалне центре Грајворон и Борисовка у Белгородској области, преносе "РИА Новости".

"У Грајворону су две куће нападнуте дроновима", написао је Гладков на Телеграму и навео да су се куће запалиле услед експлозивних направа које су носиле беспилотне летелице, али да није било жртава.

Он је раније известио о још једном нападу на Борисовку, наводећи да је из квадрокоптера бачена експлозивна направа, која је пробила кров једне управне зграде, али да није избио пожар.

Претходно, он је изјавио да у Грајворонском округу, у који је ушла украјинска диверзантско-извиђачка група, Министарство одбране наставља да "чисти" територију заједно са агенцијама за провођење закона.

"Министарство одбране наставља да чисти територију заједно са агенцијама за спровођење закона. Али враћање својим кућама, сада се обраћам становницима Грајворонског округа који су привремено напустили своје домове, још није могуће", написао је Гладков на Телеграму.

Он је додао да ће надлежни обавестити грађане када повратак кућама буде безбедан.

Гладков је навео да су у насељима у које је ушла украјинска диверзантска група рањена два цивила и да снаге безбедности још нису успеле да дођу до њих.

Гладков је навео да је то сада најважнији задатак и изразио наду да ће рањени цивили бити што пре евакуисани и медицински збринути.

Подсетимо, Москва је саопштила да је украјинска диверзантско-извиђачка група јуче ушла на територију Грајворонског округа Белгородске области и да војска и снаге безбедности предузимају све мере да је елиминишу.

У тој области је уведен режим противтерористичке операције, којим се утврђују посебне мере и привремена ограничења.

У нападу украјинске диверзантске групе повређено је осам цивила, погинулих није било, наводе "РИА Новости".

Ово је потврдио портпарол Кремља Дмитриј Песков, рекавши да је циљ напада био, како он тврди, да се ублаже политичке последице пада упоришта Артјомовск у Донбасу, познатог као Бахмут, који су током викенда, након вишемесечних крвавих борби, потпуно заузеле руске снаге.

Песков је додао да руска војска, Национална гарда, агенти граничне патроле и Федерална служба безбедности (ФСБ) "предузимају све неопходне мере да униште непријатеља".

image