Русија

Песков: Није тајна да је Запад све умешанији у сукоб, изводимо закључке

Кремљ има негативан став према изјавама Украјине о могућем понављању саботаже у пограничним регионима Русије, нагласио је портпарол Кремља
Песков: Није тајна да је Запад све умешанији у сукоб, изводимо закључке© Tanjug/ Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Русија примећује да је Запад све укљученији у сукоб у Украјини и, сходно томе ће доносити одлуке, рекао је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

"За нас није тајна да све више војне опреме долази у руке Оружаних снага Украјине. Није тајна да се та опрема користи против наше војске. А није ни тајна да сваким даном расте директна и непосредна умешаност западних земаља у сукоб", рекао је Песков.

Сходно томе, Русија доноси одговарајуће закључке, упозорио је он, коментаришући украјинске диверзанте који су ушли у Белгородску област.

Песков је, говорећи о упаду терориста на територију Русије, рекао да се у оквиру Специјалне војне операције (СВО) обавља сложен и тежак посао.

"Врло тежак, напоран рад се обавља у оквиру СВО. Стално се постављају нова питања и нови одговори", рекао је Песков.

Кремљ има негативан став према изјавама Украјине о могућем понављању саботаже у пограничним регионима Русије, додао је он коментаришући изјаве секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеја Данилова, који је јасно ставио до знања да Белгородска, Брјанска, Курска и Вороњешка област Русије нису безбедне и да би тамо могле да се поново саботаже.

Украјинска диверзантска група је у понедељак ушла на територију Грајворонског округа Белгородске области. Истражни комитет Руске Федерације покренуо је кривични поступак по шест чланова, један од њих је и терористички напад.

У нападу украјинских диверзаната на Белгородску област је повређено неколико цивила.

Руско Министарство одбране је саопштило да су украјинске нацистичке формације, које су извршиле инвазију на Белгородску област поражене, а убијено је више од 70 терориста.

image