Русија

Више од 70 терориста ликвидирано у Белгородској области, окончана антитерористичка операција (ВИДЕО)

Током антитерористичке операције у Белгородској области уништене су нацистичке формације, саопштило је руско Министарство одбране
Више од 70 терориста ликвидирано у Белгородској области, окончана антитерористичка операција (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru via globallookpress.com

Гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков изјавио је да је званично окончана антитерористичка операција, која је јуче проглашена након упада украјинске терористичке групе у тај део Русије.

Део групе нациста протеран је из Белгородске области на територију Украјине, ликвидирано је више од 70 терориста, а уништена су четири борбена возила пешадије и још пет "пикап" возила, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

"Након што је претрпео пораз у граду Артјомовску, Кијевски режим је наставио да спроводи терористичке акције против цивилног становништва. Јуче, након интензивног артиљеријског гранатирања међународног пункта Козинка, као и низа других цивилних објеката у Грајворонски округ Белгородске области, јединица украјинске националистичке формације извршила је инвазију на територију Русије", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су авијација, артиљерија и јединице, које су покривале државну границу Западног војног округа, блокирале и поразиле нацисте. Један део групе је протеран на територију Украјине, где су наставили да пуцају на њих док их нису потпуно елиминисали, саопштено је из министарства.

Подсетимо, Москва је потврдила да је украјинска диверзантско-извиђачка група јуче ушла на територију Грајворонског округа Белгородске области и да су војска и снаге безбедности предузели све мере да је елиминишу.

У тој области су уведене посебне мере и привремена ограничења која морају да се поштују током антитерористичке операције.

Гладков је на Телеграму објавио да је у антитерористичкој операцији погинуо и један цивил.

"Нажалост, имамо губитке. Од руку Оружаних снага Украјине погинуо је цивил из села Козинка. Најискреније саучешће његовој породици и пријатељима. Његова супруга је у нашој болници, повређена је и тренутно јој се пружа сва неопходна помоћ. Покушаћу да је посетим ускоро", истакао је он.

image