Русија

Лавров и Ли Хуи завршили састанак, разговори о Украјини трајали сат и по

Кинески дипломата разговарао је са руским министром спољних послова
Лавров и Ли Хуи завршили састанак, разговори о Украјини трајали сат и по© Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Kинески специјални представник за евроазијска питања Ли Хуи напустио је зграду руског министарства спољних послова након разговора са министром спољних послова Сергејем Лавровом, преноси ТАСС.

Ли и Лавров су 90 минута разговарали о сукобу у Украјини, а кинески дипломата није давао изјаве непосредно после састанка.

Специјални изасланик Пекинга за решавање украјинске кризе, који је десет година био амбасадор у Русији, кренуо је на европску турнеју у покушају проналажења решења за Украјину.

Руско министарство спољних послова претходно је саопштило да се очекује да ће кинески специјални изасланик разговарати и са замеником руског министра спољних послова Михаилом Галужином.

Посета Москви је део европске турнеје кинеске дипломатске делегације у циљу решавања украјинског сукоба, навела је руска агенција, а преноси Танјуг.

Пре Русије, Ли Хуи је посетио Украјину, Пољску, Француску, Немачку и Белгију, где је разговарао о мировној иницијативи Пекинга.

У фебруару су кинеске власти предложиле сопствени план за решавање сукоба између Москве и Kијева од 12 тачака, укључујући позиве на прекид ватре, поштовање легитимних интереса свих земаља у области безбедности и решење хуманитарне кризе у Украјини.

image