Русија

Доминација руског ПВО: Оборено још три "сторм шедоу" и шест ХИМАРС ракета

Уништене су и четири украјинске беспилотне летелице у областима насеља Жовтнево - Харковска област, Копани - Запорошка област и Глориоус - Доњецка Народна Република, саопштило је руско Министарство одбране
Доминација руског ПВО: Оборено још три "сторм шедоу" и шест ХИМАРС ракетаwww.globallookpress.com © Sgt. John Schoebel/Keystone Press Agency

Руски ПВО системи оборили су још три украјинске крстареће ракете "сторм шедоу", шест ХИМАРС пројектила, као и четири украјинске беспилотне летелице, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Руски ПВО системи су током дана оборили три крстареће ракете 'сторм шедоу' и шест пројектила вишецевног бацача ракета ХИМАРС. Осим тога, четири украјинске беспилотне летелице су уништене у областима насеља Жовтнево - Харковска област, Копани - Запорошка област и Глориоус - Доњецка Народна Република", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су руске снаге у правцу Доњецка ликвидирале готово 340 украјинских војника.

"Оружане снаге Русије су током претходног дана у правцу Красног Лимана ликвидирале скоро 65 непријатељских војника и самоходни топ 'акација'. У Черњиговској области уништена су складишта муниције бригаде територијалне одбране и 'Легије странаца', док је у региону града Богодухов у Харковској области уништен пункт привременог дислоцирања страних плаћеника", казали су у министарству.

Додаје се да су командно-осматрачки пунктови јединица 24. и 65. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине уништени у ДНР и Запорошкој области и да је руска војска у Запорошкој области уништила складиште муниције 128. брдско-јуришне бригаде украјинских снага.

"Руске снаге уништиле су и складиште муниције у региону Георгијевке и Краматорска у ДНР, укључујући украјинске групе 'Лима', док је у правцу Јужног Доњецка и Запорожја ликвидирано више од 100 непријатељских војника", навели су.

image