Русија

Руски амбасадор у Вашингтону: САД охрабрују Кијев да настави сукобе са Русијом

Напад кијевског режима на Москву је недвосмислено и без икаквог претеривања терористички, казао је Анатолиј Антонов
Руски амбасадор у Вашингтону: САД охрабрују Кијев да настави сукобе са Русијомwww.globallookpress.com © Pavel Bednyakov/Xinhua

Изјаве Вашингтона о терористичком нападу на Москву помоћу беспилотних летелица, заправо су охрабрење за украјинске терористе, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов, преносе "РИА Новости".

"Једино о чему псеудополитичари у Украјини воде рачуна је став Запада на челу са Сједињеним Државама. Ћутање и игнорисање зверстава насилника из Кијева је охрабрење за нацисте да наставе свој узалудни сукоб са Оружаним снагама Русије", упозорио је Антонов. 

Како је Антонов нагласио, терористички напад кијевског режима "није имао никакво војно значење".

"Гађане су руске стамбене зграде. Овај напад мора да се недвосмислено и без претеривања сматра терористичким", истакао је.

Такође је напоменуо да је удар изведен у складу са општом политиком Запада да збаци и распарча Русију.

Антонов је додао да су САД намерно увучене у дешавања у Европи, као и да је "гурање НАТО и Русије ка сукобу стари сан национал-радикала у Кијеву".

Подсетимо, кијевски режим је јуче у раним јутарњим часовима извео терористички напад беспилотним летелицама на објекте у Москви, саопштило је руско Министарство одбране.

У нападу дроновима на престоницу Русије учетвовало је осам дронова авионског типа, додаје Министарство и наглашава да су сви непријатељски дронови уништени.

image
VV inauguration
banner