Русија

Руска војска јача од украјинске офанзиве: Минобацачима одбили напад у Запорожју

Непријатељ не користи никакве супермоћи, све ради класично, и ми све његове кораке предвиђамо унапред, каже један руски војник за "РИА Новости"
Руска војска јача од украјинске офанзиве: Минобацачима одбили напад у Запорожјуwww.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Минобацачка посада Оружаних снага Русије потиснула је упориште украјинске војске у правцу Запорожја и спречила Украјину да нападне, јавља дописник "РИА Новости".

"Ваздушно извиђачке јединице руске војске су откриле да се у близини тог упоришта повећава број непријатељских војника. Заједничким акцијама оператера дронова и минобацачке посаде, непријатељска активност је сузбијена", јавио је новинар.

Руска војска сматра да је ситуација на овом сектору фронта напета, али се јединица сналази, преноси извор.

"Непријатељ не користи никакве супермоћи. Све ради класично, и ми све његове кораке предвиђамо унапред", рекао је руски војник.

Такође, како је касније рекао командант јединице Оружаних снага Русије, противтенковски ракетни систем је уништио два борбена возила пешадије украјинске војске "бредли" и тако одбио још један покушај напада на овој линији фронта.

А и руски министар одбране Сергеј Шојгу је јуче објавио да је украјинска војска, која је бројала до 1.500 људи и 150 оклопних возила, безуспешно покушала да пробије руску одбрану у правцу Запорожја. За два сата борбе изгубили су до 350 војника и 30 тенкова.

Члан главне администрације Запорошке области Владимир Рогов је сигуран да су украјинске снаге прешле у велику офанзиву у том делу фронта, али, сви покушаји да пробију одбрану довели су до њихових огромних губитака, додао је он, преноси ТАСС.

image