Русија

Русија позвала јапанског амбасадора на разговор: Упозоравамо, биће последица за слање оружја Кијеву

Јапанска влада мора бити спремна да прихвати одговорност за погибију цивила, упозоравају данас из Москве
Русија позвала јапанског амбасадора на разговор: Упозоравамо, биће последица за слање оружја Кијевуwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru via globallookpress.com

Амбасадор Јапана у Руској Федерацији Тојохис Кадзукиј позван је данас у руско Министарство спољних послова на разговор због одлуке јапанске владе да започне слање оружја Украјини.

Како је саопштило руско министарство, јапански колега разговарао је са замеником руског министра спољних послова Андрејом Руденко.

"Јапанској страни је указано да такав корак води ка даљој ескалацији сукоба и даљем повећању броја цивилних жртава. Наглашено је да администрација премијера Фумиа Кишиде мора бити спремна да прихвати одговорност за погибију цивила, укључујући и оних из пограничних делова Русије", поручила је Москва.

Како је даље навела руска страна, овакав развој догађаја је могућ и до њега може доћи као резултат незаконитих акција украјинских терориста и обилатог коришћења оружја које буде послато Кијеву.

"Оваквом одлуком, Токио још дубље доводи билатералне односе у опасан ћорсокак. Такви потези не могу да остану без озбиљних последица", упозорава руско Министарство спољних послова .

image