Русија

Патрушев са колегом из Ирана: Развој сарадње руских и иранских обавештајаца (ВИДЕО)

Званичници су се данас састали у Москви
Патрушев са колегом из Ирана: Развој сарадње руских и иранских обавештајаца (ВИДЕО)© FSB

Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев састао се данас у Москви са иранским колегом, врховним командантом снага за спровођење закона Ирана Ахмадрезом Раданом. 

Патрушев и Радан разговарали су о даљој сарадњи руске и иранске обавештајне службе.

Током дводневне посете Москви, Радан ће, такође, разговарати са руководством руског Министарства унутрашњих послова и првим замеником директора ФСБ-а.

У међувремену, медији су јавили да је Радан телефоном разговарао и са министром одбране РФ Сергејом Шојгу, са којим је говорио о војној и војно-техничкој сарадњи, безбедносној ситуацији у региону и међународним догађајима. 

Радан се састао и са командантом Националне гарде Русије Виктором Золотовим са којим је потписан меморандум о разумевању.

Документ претпоставља размену искустава када се ради о заштити правног поретка, борби против тероризма и екстремизма и сличним питањима. 

Делегација из Ирана посетила је и један од војних музеја у Москви, након чега је била упозната и са најновијим примерцима савременог наоружања и друге војне опреме.  

Подсетимо, Техеран и Москва одржавају добре односе и након Специјалне војне операције. Запад је више пута оптуживао Иран да помаже Москви и да Русији испоручује оружје, због чега је била најављена и нова рунда санкција против Техерана

У исто време, трговинска сарадња између двеју земаља се наставља, а Русија је, према подацима Техерана, током прошле године постала највећи страни инвеститор у Ирану.

image