Русија

Путин: Нови региони биће придружени Русији по узору на Крим и Севастопољ

Искуство Крима и Севастопоља искористити приликом интеграције нових субјеката, казао је руски лидер на састанку са председником Државне думе Вјачеславом Володином
Путин: Нови региони биће придружени Русији по узору на Крим и Севастопољ© TANJUG/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Руске власти треба да искористе искуство Крима и Севастопоља приликом интеграције нових субјеката (ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области) у Руску Федерацију, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са председником Државне думе Вјачеславом Володином посвећеном заврштеку пролећног заседања парламента.

Путин је током разговора указао на интензиван заједнички рад, у који је укључена Државна дума, на подршци руским војницима који учествују у Специјалној војној операцији, њиховим породицама, као и на интеграцији нових територија у састав Руске Федерације.

"Имамо искуства у Севастопољу и на Криму, тако да постоје помаци. Све ово треба да се искористи. Људи у Донбасу, на пример, од 2014. године живе у условима војних операција, а и сада се на овим територијама дешавају трагични догађаји везани за сукоб, тако да свакако морамо да узмемо у обзир све ово када планирамо наше акције у том правцу", истакао је руски лидер.

Развој економије основа за решавање проблема

Руски председник је нагласио да је развој економије основа за решавање свих проблема са којима се Русија суочава.

"У питањима социјалне природе и економског развоја, економија је основа за решавање свих проблема са којима се суочава наша земља", навео је.

Путин је изразио наду да ће се у дијалогу са владом, као што се то до сада радило, "увек наћи прихватљива решења, која треба да иду у корист развоја Русије".

Шеф државе је додао да ће се на овај начин градити даљи рад током новог заседања парламента. 

image