Русија

Путин: План инвестиција руске владе даће резултате

Важно је да одржимо правац којим се наше државне финансије и привреда у целини стабилно развијају, указао је руски председник
Путин: План инвестиција руске владе даће резултатеwww.globallookpress.com © Mikhail Metzel/Kremlin Pool

Председник Русије Владимир Путин састао се данас поподне са представницима руске владе а током састанка углавном су разговарали о предложеном плану инвестиција.

Путин је оценио да су предложени приступи кабинета министара у области инвестиција смели и да ће дати добре резултате.

"Ово је веома добар посао, обављен на високом нивоу и приступ је прилично храбар. Нема сумње да ћемо имати добар резултат", рекао је Путин на састанку са члановима владе.

Руски председник је указао да се одређени, актуелни проблеми могу искористи као предности.

"Један од кључних елемената развоја је обезбеђивање инвестиција. Не сећам се времена када смо могли да кажемо да је све што смо урадили било бриљантно. Увек смо радили на побољшању механизама за привлачење приватних инвестиција. Наравно, у актуелним условима, задатак је много компликованији, али постоје одређени проблеми које се појављују паралелно са изазовима и ми их морамо искористити", указао је Путин.

Председник је затражио од кабинета министара да се не одлаже план инвестиција и том приликом добио обећање премијера Михаила Мишустина да ће све бити договорено у року од недељу дана. 

"Важно је да одржимо правац којим се наше државне финансије и привреда у целини стабилно развијају", закључио је Путин на састанку са владом Руске Федерације.

image
VV inauguration
banner