Русија

Путин: Највише средстава намењено обнови школа у сеоским срединама

То је неопходно како би деца са села добила више могућности за образовање, поручио је руски председник
Путин: Највише средстава намењено обнови школа у сеоским срединама© TANJUG/Pavel Byrkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Највише средстава која се издвајају за поправку школа иде сеоским срединама, како би та деца добила више могућности за образовање, изјавио је председник Русије Владимир Путин приликом посете средњој школи Тургинов у Тверској области. 

Директорка школе Олга Карашева је, показујући председнику просторије нове школске зграде, истакла да је то веома важно за сеоску децу, јер су њихове могућности за образовање мање него градске. 

Руски председник се сложио са директором, рекавши да када се говори о поправци школа, фокус су сеоске школе, као и да је 70 одсто новца који је усмерен на поправку школа, намењен њима.

Говорећи о опремању школе, Путин је нагласио да ако, на пример, деца имају склоност ка креативности, онда када се створе услови за развој, њихово интересовање ће се повећати. 

"Ово се не односи само на уметничке радионице, већ и на инжењерску и медицинску опрему која се појавила у школи", навео је.

Путин је захвалио колективу школе и честитао им Дан знања. 

"Хвала вам на раду и труду. Пренесите моје најлепше жеље и честитке целој екипи за почетак школске године. И, наравно, све најбоље деци", пожелео је руски лидер.

image