Русија

Руска војска уништила украјински радар и одбила шест напада у региону Запорожја

У запорошком правцу руске снаге ликвидирале су или раниле до 80 украјинских војника и уништилe два оклопна возила и два камионета
Руска војска уништила украјински радар и одбила шест напада у региону Запорожјаwww.globallookpress.com © Leonid Faerberg/Keystone Press Agency

Авијација, ракетне трупе и артиљерија Оружаних снага Русије уништиле су радарску станицу за откривање и праћење ваздушних циљева П-18 у рејону Лукашево у Запорошкој области и погодиле командне и осматрачке пунктове две бригаде Оружаних снага Украјине, бригаде војне одбране и пука Националне гарде Украјине у ДНР, саопштило је Министарство одбране Русије.

"У рејону насеља Лукашево, Запорошка област, уништена је радарска станица П-18 за откривање и праћење ваздушних циљева на позицији откривеној извиђачким средствима. У областима насеља Спорное и Серебрјанка Доњецке Народне Републике, гађани су командни и осматрачнички пунктови јединица 77. аеромобила, 93. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, 100. бригаде територијалне одбране и 15. пука Националне гарде Украјине", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су у запорошком правцу руске снаге одбиле шест напада Оружаних снага Украјине код Работина, као и да је убијено или рањено до 80 украјинских војника и да су уништена два оклопна возила и два камионета.

"Током борбе уништено је самоходно артиљеријско оруђе 'акација', хаубице М198, М119 и М777 америчке производње, као и оруђа 'мста Б' и Д-20. Руске снаге погодиле су живу силу и технику украјинске војске код Клешчејевке, Красног и Малоиљиновке у ДНР. Непријатељ је изгубио до 260 војника, два оклопна возила и пет аутомобила", наводи се.

У министарству су навели да су у краснолиманском правцу руске снаге одбиле напад украјинске војске код Червоне Диброве, као и да је украјинска војска изгубила више од 50 војника, уништено је једно оклопно возило, два камионета, две самоходне артиљерије "гвоздика" и хаубица Д-30.

"У јужнодоњецком правцу руске снаге одбиле су напад украјинске војске код Новодоњецког. Убијено је и рањено више од 130 украјинских војника. Такође су уништена четири аутомобила и хаубица 'мста Б'", истиче се.

Осим тога, у купјанском правцу Оружане снаге Русије одбиле су два напада јуришних група украјинске војске код Куземовке у ЛНР.

"Губици противника износе до 35 војника. Уништен је један украјински тенк, два аутомобила и самоходну артиљерију 'гвоздика'", додали су.

Руска поморска авијација открила је три брза чамца америчке производње са украјинским десантним групама у Црном мору. Наводи се да су чамци уништени и да губици Оружаних снага Украјине износе 36 људи.

"У херсонском правцу у последња 24 часа убијено је више од 20 украјинских војника и уништено два аутомобила и две хаубице Д-30", закључило је руско Министарство одбране.

image