Русија

Русија: Оружане снаге Украјине изгубиле више од 700 војника за недељу дана на два фронта

Руска војска уништила је и непријатељски тенк, два борбена оклопна возила, 26 возила, као и 12 артиљеријских оруђа
Русија: Оружане снаге Украјине изгубиле више од 700 војника за недељу дана на два фронтаwww.globallookpress.com © Leonid Faerberg/Transport Photo Images

Руске јединице ликвидирале су до 360 украјинских војника у правцу Херсона. Уништен је тенк,  два борбена оклопна возила, 26 возила и 12 артиљеријских оруђа, саопштило је руско Министарство одбране.

"У Херсонском правцу главни напори су били усмерени на спречавање искрцавања непријатељских диверзантско-извиђачких група на острва и леву обалу Дњепра" наводи се у саопштењу.

У краснолиманском правцу руске снаге су за последњих недељу дана одбиле 13 напада противника. Кијев је изгубио 400 војника, 18 оклопних возила и наоружање.

Додаје се да су авијација и бродови Црноморске флоте у истом периоду у Црном мору уништили 12 украјинских беспилотних чамаца и три чамца са десантним групама.

Руска ПВО је за последњих седам дана оборила 270 украјинских дронова и 19 пројектила ХИМАРС.

Лидер запорошког покрета "Заједно са Русијом" Владимир Рогов саопштио је да је руска војска натерала припаднике јуришне групе украјинских снага у бег у области око Работина у Запорошкој области.

Према његовим речима, украјинска војска има на десетине погинулих.

Последњих недеља најжешће борбе воде се у овој области.

image