Русија

Руси оборили украјинску ракету и дрон изнад Крима, спречен терористички напад

Системи противваздушне одбране су на време открили и уништили вођену ракету и два дрона кијевског режима код западне обале полуострва, јавља руско Министарство одбране
Руси оборили украјинску ракету и дрон изнад Крима, спречен терористички нападwww.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Руске снаге су данас око 9:30 спречиле покушај кијевског режима да изведе терористички напад навођеним ракетама и дроновима на територији Руске Федерације, јавља руско Министарство одбране.

Руски системи противваздушне одбране открили су и уништили украјинску вођену ракету и два дрона код западне обале Крима, наводи се у саопштењу.

Оружане снаге Украјине редовно гађају пограничне територије Русије, користе дронове и организоване саботаже. Синоћ су руске снаге спречиле још један покушај кијевског режима да изведе терористичке нападе уз помоћ дронова на територији Руске Федерације.

Оборени су дронови у близини југо-источне обале Кримског полуострва и у Краснодарском крају, јавило је Министарство одбране.

Украјинске власти све чешће и смелије прибегавају терористичким методама, рекла је раније портпаролка руског МСП Марија Захарова и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.

image