Русија

"Скај њуз": Украјина употребила ракете "сторм шедоу" у нападу на Севастопољ?

Ова тврдња није званично потврђена
"Скај њуз": Украјина употребила ракете "сторм шедоу" у нападу на Севастопољ?www.globallookpress.com © Aleksander Lyskin

Украјина је употребила британске крстареће ракете "сторм шедоу" у нападу на фабрику за ремонт бродова "Орџоникидзе" у Севастопољу, пренео је Скај њуз, позивајући се на неименоване западне и украјинске изворе. Ова тврдња није званично потврђена.

Три неидентификоване ракете погодиле су у среду у раним јутарњим сатима објекат за ремонт бродова "Орџоникидзе" у Севастопољу. Услед напада крстарећим ракетама оштећена су два руска брода која су била на ремонту. Четири од 24 особе повређене у нападу су у тешком стању.

Руско Министарство одбране није навело о којим пројектилима је реч, само да их је било десет, а седам је пресретнуто. Украјина је брзо преузела одговорност за напад, али није прецизирала која врста оружја је коришћена.

"Био је то 'сторм шедоу'", рекао је неименовани извор за Скај њуз, који је напад назвао "смелим".

Како је напоменуо Скај њуз, начелник Краљевске морнарице, адмирал Бен Ки, одговарајући на питања новинара на међународној изложби наоружања у Лондону, није потврдио употребу ракета "сторм шедоу" у нападу украјинских оружаних снага, али је указао да ове акције "показују шта се може постићи иновативним приступима и спремношћу да се ризикује".

image