Русија

Откривен идентитет руског војника који се брани од бомби из украјинског дрона (ВИДЕО)

На друштвеним мрежама освануо је снимак на коме војник у рову одбацује неколико граната које су пале на његаиз дрона
Откривен идентитет руског војника који се брани од бомби из украјинског дрона (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

На видео снимку који се појавио у медијима забележен је шокантан тренутак: како украјински дрон баца гранате на руског војника као упозорење.

Испоставило се да је руски војник који је постао познат након снимка на коме је гађан гранатама из украјинске беспилотне летелице пешадинац из Лењинградске области, саопштиле су регионалне власти за "РИА Новости".

"Кадрови под насловом 'Руски војник је непобедив' проширили су се по целом свету. Поносни смо на храброст и реакцију нашег сународника, пешадинца Алексеја из 138. засебне моторизоване бригаде стациониране у селу Каменка, у Виборгском реону Лењинградске области. Захваљујемо се командантима на обуци! Свим борцима бригаде, велика војна срећа", преносе окружне власти.

Пре неколико дана на друштвеним мрежама освануо је снимак на коме војник, док је у рову, одбацује неколико граната које су на њега пале из дрона. До сада се није било познато ко је човек у кадру.

На Телеграм каналу водитеља Владимира Соловјева појавила се информација да су ови кадрови снимљени у близини села Малаја Роган овог пролећа. На њима је преживео борац 138. одвојене гардијске моторизоване бригаде Алексеј С.

Како преносе медији, након извлачења осигурача, граната пали за око 3 до 4 секунде. Ово време је прорачунато тако да особа која га баци не буде разнесена. Дакле, војник је имао неколико секунди да одреагује и баци гранату даље од себе.

Током првог удара, мала граната погађа његова леђа, али не експлодира. Он баца гранату даље од себе, док је друга граната пала испред њега и војник је поново одбацује од себе али граната експлодира после неколико секунди.
Када трећа граната удари у тло близу њега, види се дим како се диже у ваздух.

"Украјинци се хвале да су потрошили три гранате на рањеног војника руске војске", неки су од коментара на овај видео снимак.

"Овај видео, јачи од било чега другог, показује да Украјинци убијају из забаве", други је коментар.

image
VV inauguration
banner