Русија

Погинуо руски лидер Херсона Кирил Стремоусов

На Телеграм каналима пренета информација да је Стремоусов погинуо у саобраћајној несрећи
Погинуо руски лидер Херсона Кирил Стремоусовwww.globallookpress.com © © t.me/Stremousov_Kirill

Заменик шефа администрације Херсонске области Кирил Стремоусов је погинуо, потврђено је новинарима у прес-служби регионалне админстрације.

"То је истина", рекао је званичник локалних власти, преносе "РИА Новости".

Претходно је на Телеграм каналима пренета информација да је Стремоусов погинуо у саобраћајној несрећи.

За сада нису познати други детаљи нити званичне потврде.

Херсонско Министарство здравља није одмах потврдило наводе о погибји заменика области, али јесте саопштило да је Стремоусов доживео саобраћајну несрећу и да су лекари дошли на место несреће.

Убрзо након тога, привремени вршилац дужности шефа Херсонске области саопштио је да је Стремоусов ипак погинуо.

"Веома ми је тешко да саопштим да је данас умро Кирил Стремоусов. Погинуо је на територији Херсонске области док је био у возилу, које је учествовало у саобраћајној несрећи. Био је и на првој линији фронта, и у позадини. Биће тешко саопштити о трагедији његовим рођацима и вољенима. Има пуно деце, њих петоро, и ускоро би требало да се роди и шесто. Наравно, ми ћемо се побринути за све њих, али Кирил се, нажалост, више неће вратити", рекао је Владимир Саљдо.

"Где год да се појавио - говорио је чисто и искрено о ономе што се догађа. Мало је таквих људи који знају како да пренесу истину људима".

Како преносе медији на Телеграму, шеф извршног одбора Херсонског регионалног савета Јуриј Соболевски изјавио је да се још не може искључити опција да је несрећа била изазвана украјинским снагама.

У међувремену, "РИА Новости" су објавиле информацију да је, како тврди њихов извор, главни кривац саобраћајне несреће возач, који није успео да се избори са возилом у покушају да избегне судар. Возило Суровикина је такође у врло лошем стању.

На месту несреће тренутно се налази истражни тим.

 

Кирил Стремоусов рођен је 1976. године у Доњецкој области. Дипломирао је на Западноукрајинском националном универзитету. Бавио се политиком и служио је као вођа херсонског огранка Социјалистичке партије Украјине, а након ослобођења Херсонске области именован је за заменика шефа администрације региона.

image
VV inauguration
banner