Русија

Москва: Цинични Британци гурају украјинску омладину у смрт

Лондон не мари за будућност Украјине, поручила је портпаролка руског МСП Марија Захарова, коментаришући изјаву бившег британског министра одбране Бена Воласа да украјинско руководство мора активније да регрутује младе
Москва: Цинични Британци гурају украјинску омладину у смртwww.globallookpress.com © Oleg Pereverzev/ZUMAPRESS.com

Цинични Англосаксонци како би остварили своје циљеве, спремни су да истребе све Украјинце, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући изјаву бившег британског министра одбране Бена Воласа, који је поручио украјинском руководству да активније регрутује младе, како би спречили успоравање темпа контраофанзиве.

Наиме, Волас је изјавио да је просечна старост украјинских војника на фронту више од 40 година, као и да украјински председник Владимир Зеленски мора поново да процени размере украјинске мобилизације.

"Цинични Англосаксонци, како би остварили своје циљеве, спремни су да истребе све Украјинце. Бивши британски министар одбране Бен Волас пожалио се да је просечна старост украјинских војника 40 година и позвао украјинског председника да активније мобилише младе људе. Другим речима, Лондон не мари за будућност Украјине", казала је Захарова на данашњем брифингу.

Како је истакла, у питању је остварење сна Бена Воласа – да "туђим рукама Русији нанесе  стратешки пораз".

"А за то је неопходно бацити Украјинце у борбу, без обзира на губитке, све до последњег становника те некада многољудне републике. Ако циљ није постигнут на тај начин, онда Британска острва не искључују могућност пребацивања својих редовних војних јединица у Украјину. Тај сценарио је предложио садашњи министар одбране Грант Шапс. Премда је убрзо одустао од својих речи", додала је.

Захарова је додала и да Украјинци настављају да користе дронове, тешку артиљерију и касетну муницију против цивила, што доводи до погибије недужних људи.

Услед напада, уништавају се и школе, болнице, вртићи и стамбени објекти, а нападају се и православни манастири, као што је то, на пример, био случај и 30. септембра, када је нападнут Никољски манастир у ДНР.

Портпаролка данас поручује да сви ови напади не пролазе неопажено, те да одговарајући руски органи бележе све злочине кијевског режима. 

image