Русија

Русија добила предлоге о контроли наоружања од САД: "Разматрамо их"

Без промена дубоко непријатељског курса Сједињених Држава према Русији немогућ је повратак дијалогу о стратешкој стабилности, укључујући тему стратешког офанзивног наоружања, каже заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков
Русија добила предлоге о контроли наоружања од САД: "Разматрамо их"© TANJUG/The Federal Assembly of The Russian Federation

Русија је добила предлоге од САД за наставак дијалога о стратешкој стабилности и контроли наоружања. Предлози се тренутно проучавају, саопштио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

"Добили смо предлоге у писаној форми, али у облику незваничног меморандума. Сада их анализирамо у међуресорном формату. У предлозима Вашингтона нема елемената новине. Русија ће одговорити у право време, али прерано је рећи на који начин", казао је Рјабков.

Према његовим речима, Сједињене Државе "предлажу да се дијалог о стратешкој стабилности и контроли наоружања стави на систематску основу и да се то уради изоловано од свега што се дешава, али Русија није спремна на то".

"Сматрамо да је без промена дубоко непријатељског курса Сједињених Држава према Русији немогућ повратак дијалогу о стратешкој стабилности, укључујући тему стратешког офанзивног наоружања, у форми која је раније практикована", додао је Рјабков.

image
VV inauguration
banner