Русија

ВТБ банка омогућила слање новца из Русије у седам земаља: На списку и Србија

У првој фази клијенти ове руске банке ће, осим у Србију, моћи да пребаце новац у Азербејџан, Јерменију, Белорусију, Молдавију, Монголију, и Абхазију
ВТБ банка омогућила слање новца из Русије у седам земаља: На списку и Србијаwww.globallookpress.com © Anton Gyngazov

Руска ВТБ банка је омогућила трансфер новца у седам земаља уз испоруку готовине и то без отварања рачуна у овој банци, рекли су за ТАСС у прес служби ВТБ. Они су навели да ће клијенти моћи да шаљу новац у седам земаља, међу којима је и Србија, а трансфер ће бити реализован одмах у валути земље примаоца.

"ВТБ покреће нову услугу прекограничних трансфера са подизањем готовине. Средства ће корисници моћи да подигну у некој од филијала, а неће морати да отварају рачун у банци. До краја године банка планира да повећа број на 20 партнерских земаља", навели су у прес служби банке.

У првој фази клијенти ове руске банке ће, осим у Србију, моћи да пребаце новац у Азербејџан, Јерменију, Белорусију, Молдавију, Монголију, и Абхазију.

"Клијенти ће трансфер моћи да реализују преко апликације банке на уређајима са 'андроид' системом или преко веб верзије ВТБ онлајн. Биће довољно да наведу земљу и пуно име примаоца. Након слања трансфера биће им додељен посебан број, који ће морати да саопште примаоцу. Давањем овог броја и показивањем пасоша корисници ће моћи да преузму новац на било ком сервисном месту у земљи примаоца", објаснили су у прес служби ВТБ.

Из банке су појаснили да је максимални износ једне трансакције 350.000 рубаља (око 3.500 евра), али да је количина новца која се месечно може пребацити ограничена на 500.000 рубаља (око 5.000 евра). Провизија је 1,5 одсто од износа трансфера, а минималан износ ове накнаде ће бити 100 рубаља. Наведено је и да се трансфери шаљу у рубљама и да се исплаћују у страној валути. Централна банка Руске Федерације је раније најавила покретање ове услуге.

image