Русија

Русија: Непознате особе пуцале на лидера украјинске опозиције

Стање Олега Царјова је веома тешко, тренутно се налази на интезивној нези, саопштио је шеф запорошког покрета "Заједно са Русијом" Владимир Рогов
Русија: Непознате особе пуцале на лидера украјинске опозиције© Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Извршен је атентат на бившег посланика Врховне раде Украјине Олега Царјова, саопштио је шеф запорошког покрета "Заједно са Русијом" Владимир Рогов.

"Олегово стање је веома тешко. Тренутно је на интензивној нези. Није било убода ножем, већ је упуцан", написао је Рогов на Телеграму.

На друштвеним мрежама појавиле су се информације да је напад на Царјова изведен у Јалти.

Царјов је био посланик Врховне раде од 2002. до 2014. из Партије региона и заменик шефа те партије. Кандидовао се за место председника Украјине на превременим изборима 2014. године, али је касније повукао кандидатуру.

Он је 2014. подржао републике Донбаса и постао председник парламента Новорусије - савеза Доњецке и Луганске Народне Републике. Након тога, бивши посланик је напустио политику и почео да води здравствене клинике на Црном мору.

У Украјини је Царјов осуђен у одсуству на 12 година затвора за, како се наводи, "напад на територијални интегритет Украјине" и "покушај рушења уставног поретка". Осим тога, у мају ове године оптужен је за издају.

image