Русија

Путин: Подршка породицама мобилисаних треба да буде најважнија (ВИДЕО)

Руски председник одржао видео састанак са шефом Алтајске области Виктором Томенком
Путин: Подршка породицама мобилисаних треба да буде најважнија (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Mikhail Metzel/Kremlin Pool

Руски председник Владимир Путин рекао је данас на састанку са шефом Алтајске територије Виктором Томенком, да Руси који учествују у специјалној операцији раде тежак и ризичан посао и због тога подршка њиховим породицама треба да буде најважнија, преносе "РИА Новости".

"Када разговарам са својим колегама, већина говори о програмима подршке који су распоређени у регионима, о подршци војним лицима и њиховим породицама који су укључени у тежак и изузетно ризичан борбени рад у оквиру специјалне војне операције. И замолио бих вас да на ово обратите посебну пажњу. Ова питања треба да буду најважнија", нагласио је Путин.

Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да руски председник жели да се лично састане са грађанима како би разговарао о подршци мобилисаним.

"Кремљ ће додатно изнети детаље о састанку Путина са грађанима у вези подршке мобилисаним, када ова намера буде спроведена у дело, ми ћемо вас додатно обавестити", закључио је Песков.

image
VV inauguration
banner