Русија

ФСБ привела саучесника у атентату на Царјова, Служба безбедности Украјине умешана (ВИДЕО)

Осумњичени је признао сарадњу са СБУ и почињене незаконите радње. У његовом страну пронађене су експлозивне направе, фотографија политичара, као и мапа прилаза његовој кући и канцеларији. Против приведеног је покренут кривични поступак
ФСБ привела саучесника у атентату на Царјова, Служба безбедности Украјине умешана (ВИДЕО)www.globallookpress.com © AlphaSpecnaz/Twitter.com

Координатор атентата на руског политичара Олега Царјова био је становник Јалте, који је, по инструкцијама Службе безбедности Украјине (СБУ), пратио бившег посланика Врховне раде Украјине и опремио складиште оружја које је коришћено приликом атентата, саопштила је служба.

Осумњичени је признао сарадњу са СБУ и почињене незаконите радње. Приликом претреса у његовом стану пронађена је и заплењена бомба, фотографија политичара, као и мапа прилаза његовој кући и канцеларији. Поред тога, пронађена су и средства за тајну комуникацију са Украјинцима, наводи ФСБ.

Пронађени су и необориви докази о умешаности украјинских специјалних служби у организовање овог злочина, служећи се методама сличним деловању међународних терористичких структура, додају из ФСБ-а.

Против 46-годишњи држављанина Руске Федерације је покренут кривични поступак, истрага је у току.

image