Русија

Наришкин о геноциду Зеленског над украјинским народом: Запад их приморава да појачају мобилизацију

Америка и Британија препоручују кијевском режиму да, због колосалних губитака на фронту, смањи старосну границу на 17 година и подигне на 70 година, као и да изврши додатну мобилизацију жена, јавља руска Спољна обавештајна служба
Наришкин о геноциду Зеленског над украјинским народом: Запад их приморава да појачају мобилизацијуGetty © Photo by John Moore

Запад захтева да режим Зеленског, без обзира на губитке, светској заједници покаже да Русија не може да победи у украјинском сукобу, истиче директор Спољне обавештајне службе Руске Федерације Сергеј Наришкин.

Према поузданим подацима којима располаже руска Служба, САД усмеравају украјинско руководство да максимално интензивира мобилизацију како би надокнадило огромне губитке које је украјинска војска претрпела у неуспелој контраофанзиви, наводи се у саопштењу Службе.

Америка и Британија препоручују војно-политичком руководству Украјине да смањи старосну границу на 17 година и подигне на 70 година, као и да изврши додатну мобилизацију жена.

Следећи ове смернице, министар одбране Украјине Рустем Умеров дао је Врховној ради наређење да проучи могућност спуштања минималне старосне границе за регрутацију у војску.

"Ако се то догоди, кијевски режим ће потврдити своју нацистичку суштину слањем седамнаестогодишњих дечака у жар рата да би продужили агонију Оружаних снага Украјине. Ово веома подсећа на акције врха нацистичке Немачке који је у јесен 1944. године формирао нацистичку народну милицију 'Фолксштурм', која је имала одред за децу 'Хитлерјугенд'", истиче Наришкин.

Колосални губици украјинске војске приморавају Кијев да пошаље "старце" у борбу, већ се формирају нове јединице од војника старијих од 40 година, а почели су са мобилизацијом мушкараца старијих од 50 година, додаје Наришкин.

Недостатак људи на фронту приморава режим Зеленског да повећа и број жена у редовима украјинске војске, која, према западним проценама, већ има више од 40.000 људи, наводи директор Спољне обавештајне службе Русије.

Чини се да је садашњи кијевски режим спреман је да настави рат "до последњег Украјинца" у име западних интереса, закључује Наришкин.

image