Русија

Кијев покушао масовни напад дроновима на Москву и друге регионе у Русији, оборено 24 летелица

У Тулској области, једна од оборених беспилотних летелица пала је на једну вишеспратницу, услед чега је уништено неколико прозора, од чијих стаклића је лакше повређена једна особа
Кијев покушао масовни напад дроновима на Москву и друге регионе у Русији, оборено 24 летелица© Tanjug/AP Photo/Sait Serkan Gurbuz

Руски системи противваздушне одбране оборили су 24 украјинских дронова у неколико напада током ноћи и јутра и тако спречили Кијев да организује терористичке нападе на територији Русије, саопштило је руско Министарство одбране.

Девет украјинских дронова је оборено јутрос изнад територије Московске, Тулске, Калушке и Брјанске области. Нешто касније синоћ је руски систем ПВО оборио 11 украјинских дронова изнад Московске, Тулске, Калушке и Брјанске области.

Још један неуспешан напад десио се данас у 9.30, оборена су четири украјинска дрона код Брјанске, Смољенске и Тулске области.

Према наводима градоначелника Москве Сергеја Собјањина, према прелиминарним подацима, жртава у нападу није било нити је нанесена већа материјална штета. Хитне службе су и даље на местима где су дронови пали, откривају детаље о летелицама и нападу.

Само у Тулској области, једна од оборених беспилотних летелица пала је на једну вишеспратницу, услед чега је уништено неколико прозора, од чијих стаклића је лакше повређена једна особа. 

Украјинске снаге такође су покушале да изврше масован напад и на енергетски систем ДНР, међутим, како је навео шеф региона ДНР Денис Пушилин, неки од градова су кратко остали без струје, међутим, снабдевање електрично енергијом убрзо је обновљено у многим местима, а радови на електричној мрежи се настављају.

image