Русија

Песков: Путин сутра на Блиском истоку, у четвртак са Раисијем у Москви

У наредним данима, руски председник састаће се са блискоисточним лидерима са којима ће разговарати о билатералним односима, ситуацији на Блиском истоку и у Украјини, али и о придруживању ових земаља БРИКС-у
Песков: Путин сутра на Блиском истоку, у четвртак са Раисијем у Москвиwww.globallookpress.com © Evgeny Philippov

Председник Русије Владимир Путин сутра ће посетити Уједињене Арапске Емирате и Саудијску Арабију, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Током посете, он ће са блискоисточним колегама разговарати пре свега о билатералним односима, али и о ситуацији на Блиском истоку и палестинско-израелском сукобу, као и о нафти и сарадњи у оквиру ОПЕК+, открио је данас портпарол Кремља.

Песков је, такође, потврдио да ће се свега дан након тога, у четвртак, Путин у Москви састати и са иранским председником Ебрахимом Раисијем, који ће са руским лидером разговарати о билатералним односима, регионалној и међународној ситуацији, укључујући и стање у Појасу Газе.

Коментаришући следећи самит Г20 који ће бити одржан у Бразилу, Песков додаје да Кремљ још није одлучио у ком формату ће председник Путин учествовати на том самиту. 

Нешто касније током дана, помоћник руског председника Јуриј Ушаков открио је за медије да ће Путин са блискоисточним лидерима разговарати о енергетици, СВО и Украјини, ситуацију на Блиском истоку, али и прикључењу ових арапских држава БРИКС-у. Такође, у плану је и потписивање нових уговора са Уједињеним Арапским Емиратима и Саудијском Арабијом.

image