Свет

"Шпигл" признао: Путин је ипак био у праву, Русија је још јача након почетка СВО

Руски лидер је задовољан резултатима и показује самопоуздање, а према тренутној позицији, излази као победник на бојном пољу, оцењује новинарка немачког магазина
"Шпигл" признао: Путин је ипак био у праву, Русија је још јача након почетка СВО© Peter Muhly - WPA Pool/Getty Images

Руски председник Владимир Путин био је у праву када је рекао да је Русија ојачала након почетка Специјалне војне операције у Украјини, навела је колумниста немачког магазина "Шпигл" Ен Дорит Бој.

"Председник Путин каже да је његова земља постала јача после упућивања трупа у Украјину. Нажалост, у праву је", признала је немачка новинарка.

Она је подсетила на речи руског председника од прошле године, да Специјална операција иде по плану, али да многи нису веровали, већ су очекивали да ће Руска Федерација пропасти. 

"Данас морамо да признамо да Русији иде добро и да Украјина страхује од руске офанзиве. Осим тога, руски лидер је задовољан резултатима и показује самопоуздање. Путин, према тренутној позицији, излази као победник на бојном пољу", оцењује.

Осим тога, новинарка је истакла да, упркос очекивањима Запада, руска привреда "није пропала" под притиском санкција и да чак настоји да расте.

"Економска политика у краткорочном, а вероватно и у средњорочном периоду довешће до раста, који ће на крају имати користи за Русе. Незапосленост је ниска. Руска грађевинска индустрија поставља чак и рекорде, а Путин је задовољан што је Русија вратила свој суверенитет као глобална сила", закључила је немачка новинарка.

image