Русија

Руски патријарх: Русија се бори против зла које прети целом свету

Зло није статично, објаснио је патријарх Кирил и додао да, уколико се оно прошири, оно онда "изједа здрав, јак организам". Управо против тога се данас бори Русија, истиче поглавар РПЦ
Руски патријарх: Русија се бори против зла које прети целом светуwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Русија се данас бори против зла које прети целом свету, а уколико се оно не заустави последице ће бити страшне за све, упозорио је данас руски патријарх Кирил на састанку са представницима Комитета породица војника "Отаџбина".  

"Нема сумње да се наша отаџбина данас суочила са злом које прети целом руском свету, а руски свет заузима битан део света у целини", изјавио је он. 

Зло није статично, објаснио је патријарх Кирил и додао да, уколико се оно прошири, оно онда "изједа здрав, јак организам".

Нешто касније током дана, представник Патријаршијске комисије Руске православне цркве Фјодор Лукјанов изјавио је да предлаже забрану сатанизма, јер је то, како каже, деструктивна идеологија усмерена на мржњу према човеку. Осим тога, предлаже се и забрана пропагирања врачања, као и ширење "инструкција" путем интернета које могу олакшати реализацију различитих злочина. 

Представник Патријаршијске комисије РПЦ сматра да је карактеристика свих деструктивних идеологија и мржња према породици, јер она може да заштити појединца. 

"Њихов задатак је да униште оно што чува и штити човека, а то су породица, љубав према породици, и сама личност човека. Не можемо себи да дозволимо да будемо попустљиви према онима који креирају, шире и контролишу такву идеологију. Важно је изградити систем заштитних мера како бисмо заштитили породицу и децу", закључује Лукјанов. 

image