Русија

Медведев: Кијев је само руски град у коме су људи увек мислили и говорили руски

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације поручио да је Кијев главни град Древне Русије, као и да је републичка престоница из времена СССР-а
Медведев:  Кијев је само руски град у коме су људи увек мислили и говорили рускиGetty © Dan Kitwood / Staff

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев истакао је историјске везе Кијева са Русијом и СССР-ом, напомињући да је то "само руски град", као одговор на недавне претње украјинског режима да ће "вратити Крим".

"Понекад на изјаве непријатеља треба одговорити ни дипломатски, ни алегоријски. Овде разне бубашвабе које су се размножиле у кијевском инсектаријуму стално прете да ће 'вратити Крим'. Па, циљеви су јасни: развеселити питоме инсекте около и показати власнику инсектаријума да су и даље веома способни да отерају друге бубашвабе због комада хране. Готово као бубашваба-миљеник јањичара у представи чувеног Кијевљанина Михаила Булгакова 'Бег'", написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Медведев је додао да зато жели да их подсети на неспорне чињенице, а то су да је "Кијев главни град Древне Русије, да је он велики малоруски град у саставу Руске империје као и да је републичка престоница СССР-а".

"И коначно, Кијев је само руски град у коме су људи увек мислили и говорили руски. Да све буде јасно шта и како вратити", поручио је бивши руски председник.

image
VV inauguration
banner