Русија

Посланик Думе позвао Илона Маска да се кандидује за председничке изборе у САД

Амерички бизнисмен не би смео да пропусти историјску прилику да "промени наш несавршени свет на боље", додаје Михаил Шеремет
Посланик Думе позвао Илона Маска да се кандидује за председничке изборе у САДGetty © Christian Marquardt - Pool

Посланик Државне думе из Крима Михаил Шеремет позвао је америчког предузетника Илона Маска да не пропусти историјску шансу и да се кандидује за председника САД.

"Маск је разуман политичар и уважен бизнисмен. Како би покушао да промени наш несавршени свет на боље, нема потребе да даје изјаве које не могу да утичу на међународну ситуацију. Потребно је да искористи историјску прилику, покаже карактер и амбиције и кандидује се за председника САД", наводи Шеремет.

Амерички бизнисмен има шансу да врати "украдени сан" Сједињеним Америчким Државама у којима више нема демократије, наводи Шеремет уверен да ће амерички народ и цео свет тада да чују његов глас и подржи мировне предлоге.

Наиме, администрација америчког председника Џозефа Бајдена жели да размотри план за Украјину који је раније предложио Маск, написао је раније на Иксу милијардер Дејвид Сакс. Маск је истакао да би, да је план који је предложио 2022. усвојен, многи животи били сачувани.

Масков план укључује поновно гласање у новим регионима Руске Федерације (Донбас, Херсон, Запорожје), али овога пута под надзором УН. Предлаже и да Крим остане формални део Русије какав је био од 1783. године, "пре грешке Хрушчова", као и да се гарантује снабдевање водом тог полуострва и наравно неутрални статус Украјине.

image