Русија

Захарова: Србија ће изаћи на крај са покушајима Запада да изазове унутрашњу кризу

Портпаролка руског Министарства спољних послова истакла је да Срби знају своју историју и да је никада нису напустили
Захарова: Србија ће изаћи на крај са покушајима Запада да изазове унутрашњу кризу© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Српски народ моћи ће да се одупре покушајима западних земаља да се мешају у унутрашње ствари и изазову кризу у Србији, изјавила је порптаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Видимо да у Србији постоје веома озбиљни елементи западне интервенције, односно мешања у унутрашње ствари те земље. Најважније је да Србија и српски народ имају имунитет. То је велико искушење. Дуг је пут супротстављања налету са Запада са којим Србија сада покушава да се избори, али ја верујем у њих", казала је Захарова у интервјуу за ТВ канал "Русија 24".

Она је истакла да је убеђена да, без обзира какав сценарио Запад планира, српски народ има шта да одговори.

"Срби знају своју историју и за разлику од Украјине, никада је нису напустили. Они са великим поштовањем одају почаст свима, који нису само радили за добробит државе, већ су дали своје животе током истог 20. века, а и раније. Тај имунитет има дубоке корене, не може се тек тако сломити или уништити", оценила је.

Захарова је раније рекла да се у Србији могу видети опасне фазе конфликта и да је на делу покушај државног преврата, напоменувши да се обрати пажња какав је био однос Запада ка модерној Србији.

Опозициони блок окупљен око листе "Србија против насиља" тврди да су парламентарни и општински избори одржани 17. децембра били намештени.

Опозиција је 18. децембра почела да се окупља испред зграде Републичке изборне комисије (РИК) у Београду, део чланова и да штрајкује глађу, а 24. децембра покушала је упад у зграду Скупштине града.

image