Русија

Кубански председник: Осуђујемо санкције које је Запад увео Русији

Мигел Дијаз Канел Бермудез поручио у Москви да Русија увек може да рачуна на Кубу
Кубански председник: Осуђујемо санкције које је Запад увео Русијиwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Кубански председник Мигел Дијаз Канел поручио је данас у Москви да Русија увек може да рачуна на Кубу и да Хавана осуђује санкције Запада уведене Руској Федерацији.

"Русија увек може да се нада и да се ослони на Кубу", рекао је он на отварању изложбе руских и совјетских уметника који су сликали на Куби у различитом периоду, преносе "РИА Новости".

Кубански председник је истакао да "Куба заиста осећа велику љубав према Русији".

"Под великим утиском и емоцијама желим још једанпут да потврдим велику љубав коју Куба осећа према Русији. То одређује и наше народе, наше карактере, када смо под притиском великог броја санкција које нам је Запад увео. Стога, у оквиру ове изложбе, која сведочи о нашој љубави, пријатељству, солидарности, такође осуђујемо све ове санкције које је Запад увео Русији", додао је кубански лидер.

Коментаришући изложбу, коју је Дијаз Канел отворио заједно са председницом Савета Федерације Руске Федерације Валентином Матвијенко, лидер је рекао да су "руски уметници умели да веома прецизно пренесу кубански укус, јер су гајили пријатељска осећања према његовој земљи".

"Руски народ, представници његових власти, његове културе, ви сте увек присутни у Хавани. Слично томе, осећамо да је Куба увек присутна и увек у Русији", закључио је Дијаз Канел.

Он је додао да сваки пут када борави у Русији нешто га изненади, а овога пута - пао је снег.

image
VV inauguration
banner