Русија

Захарова: Гашење Јутјуб канала Михалкова класична политичка цензура

Америчка "унапређена демократија" не мари ни за какве међународне обавезе на пољу заштите слободе говора, навела је руска званичница
Захарова: Гашење Јутјуб канала Михалкова класична политичка цензураwww.globallookpress.com © © Thiago Prudencio

Сатанисти традиционално бесне пред Богојављење и забранили су "Бесогон", Јутјуб канал руског редитеља Никите Михалкова, написала је на свом Телеграм каналу портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Заштита слободе приступа информацијама, плурализма мишљења, слободе говора - све су то само празне фразе за Белу кућу, Стејт департмент и нарочито приватне компаније, које у потпуности контролишу америчке обавештајне агенције, навела је Захарова.

"Њима је лако да крше чак и кључне елементе домаћих закона - Први амандман америчког Устава који забрањује савезној влади да забрањује било коме да изрази своје мишљење или да кажњава због њега", навела је руска званичница.

Како је додала, америчка "унапређена демократија" не мари ни за какве међународне обавезе на пољу заштите слободе говора, као што је, на пример, одлука савета министара ОЕБС-а донета 7. децембра 2018. у Милану. Њоме се земље чланице позивају да "у потпуности примене препоруке ОЕБС-а и своје међународне обавезе у вези са заштитом слободе изражавања и медијске слободе". 

Захарова је истакла да Вашингтон не мари за овакве међународне одлуке, законе и прописе када су у питању америчке компаније и појединци. 

"Одлука власника Јутјуба, америчке корпорације Гугл, је класични пример политичке цензуре и патолошке нетолеранције неолибералног Запада на ставове који су другачији од њихових", навела је Захарова.

Она је подсетила да се емисије Никите Михалкова могу бесплатно гледати на другим платформама (https://rutube.ru/u/besogontv/) које немају проблем са илузијом о сопственој величини и немају неоколонијалне навике.

image
VV inauguration
banner