Култура

Никита Михалков реаговао на цензуру Јутјуба: Наставићу да говорим истину, нећете је угушити

Руски редитељ је био изненађен што је, с обзиром на осетљиве теме и санкције Русији, програм "Бесогон ТВ" могао толико дуго да постоји на Јутјубу
Никита Михалков реаговао на цензуру Јутјуба: Наставићу да говорим истину, нећете је угушитиwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Ако мисле на овај начин да угуше истину, неће успети. Све што покушавају да потисну на крају се чује гласније. Наставићу да говорим истину, своју истину коју можда не знам, али коју дефинитивно тражим, саопштио је руски редитељ Никита Михалков након што је компанија "Јутјуб" блокирала његов канал "Бесогон ТВ".

Никита Михалков је био изненађен што је, с обзиром на осетљиве теме и санкције, програм "Бесогон ТВ" могао толико дуго да постоји на Јутјубу.

Редитељ је навео да програм може да се гледа на другим интернет каналима.

Налог је, како се наводи, блокиран "због вишеструког или озбиљног кршења правила Јутјуба у вези са дискриминаторним речником".

Канал руског режисера прати више од 1,5 милиона људи.

Након почетка руске специјалне операције у Украјини, против Москве су примењене хиљаде рестриктивних мера, укључујући блокирање ресурса  телевизијских канала РТ и Спутњика.

Странице ових медија нису доступне европским корисницима Гугл претраживача, а њихови Јутјуб канали су цензурисани.

image
VV inauguration
banner