Русија

Маргарита Симоњан: Посада Ил-76 је у последњим тренуцима мислила на животе цивила

И главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" тврди да иза напада на авион којим су се превозили заробљени украјински војници стоји Кијев
Маргарита Симоњан: Посада Ил-76 је у последњим тренуцима мислила на животе цивилаwww.globallookpress.com © Aleksander Polyakov

Авион и посада су наши, заробљеници – њихови, а оборили су их они, написала је данас главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан на Телеграму, коментаришући пад авион Ил-76, који је оборен изнад Белгородске области. 

Симоњан је са кориснима те мреже поделила списак од 65 украјинских војника, који су се налазили у авиону, а који су сви погинули као резултат напада.

Она истиче да су овај списак пре три дана Украјинци договорили са Москвом и тиме индиректно потврђује оно што тврде и руски званичници – Кијев је знао да ће данас бити извршена размена заробљеника, као и тачну путању кретања авиона. 

У једној другој објави она је указала на велику храброст и пожртвованост посаде авиона, која је, такође, трагично страдала, али која је у последњим тренуцима живота "размишљала о томе како да спасе људе у селу (у који је пао авион) и како да од њих склони авион који је горео". 

image